Geglaceerde pladijs

14/06/11 om 08:29 - Bijgewerkt om 08:29

Geef je waardering

Ingrediënten

voor 4 personen:

  • 8 filets van pladijs
  • 1 stuk prei
  • 8 grote champignons
  • ansjovisboter
  • broodkruim
  • boter

Voor de Hollandse saus:

  • 3 dooiers
  • 250 g boter
  • beurre blanc met zure room,
  • boter en reductie
  • half opgeklopte room

Bereidingswijze

Voor de farce stoven we de fijngesnipperde prei en paddestoelen aan in boter, breng op smaak met peper, zout en de ansjovisboter. Bind de samenstelling met broodkruim.

We vullen de visfilets op met deze farce, schikken ze in een geboterde schotel met een weinig visbouillon, en laten alles garen in de oven.

Meng voor de saus de mousseline met de halve hoeveelheid beurre blanc en een weinig opgeklopte room.

Haal de filets uit de oven en dep ze droog. Schik de gevulde vis op een bord, nappeer met de saus en plaats onder de grill tot de bereiding voldoende geglaceerd is.

Onze partners