Gefrituurde tong- of scharfilets

10/06/11 om 13:31 - Bijgewerkt om 13:31

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 500 g tongfilets
  • frituurolie
  • 25 cl melk
  • 100 g bloem
  • 1 citroen
  • peper uit de molen
  • zout

Bereidingswijze

Vraag de visboer om de tongfilets uit te snijden. Spoel ze af met koud water en dep ze droog met keukenpapier. Snij in schuine repen van 2 cm breed. Verhit de frituurolie tot circa 180°. Schenk melk in een diep bord, voeg peper en zout toe en leg de filetjes erin.

Strooi meel in een ander bord. Haal de filetjes uit de melk, laat uitdruppen, wentel ze in de bloem en schudt de overtollige bloem eraf. Dompel de filetjes met meerdere tegelijk in de hete olie en laat ze in 2 à 3 min. goudbruin bakken. Schep ze met een schuimspaan op keukenpapier. Leg ze als een kleine piramide op een warm bord. Bestrooi met zout en dien meteen op met de partjes citroen.

Onze partners