Gefrituurde scampi's

08/12/15 om 14:25 - Bijgewerkt op 04/12/15 om 13:48

Gefrituurde scampi's

© StockFood

Geef je waardering

Bereidingswijze

Ingrediënten - voor 4:

20 scampi's, gepeld maar met het staartje er nog aan

een snuifje chilipoeder

2 el citroensap

2 eiwitten

150 g kadaïfdeeg

frituurolie om te bakken

Bereidingswijze:

Spoel de scampi's en dep droog. Kruid met chilipoeder en zout. Besprenkel met het citroensap.

Klop de eiwitten los en wentel er de scampi's in.

Wikkel de scampi's in repen kadaïfdeeg.

Verhit de frituurolie tot 170°C en frituur de scampi's in 3 à 4 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier alvorens te serveren.

Tip : kadaïf - of kadaifi - is een vermicelliachtig deeg dat in de Griekse en Turkse keuken gewoonlijk gebruikt wordt om gebak te bereiden.

Onze partners