Gefrituurde oesters met zilte bloemkoolcrème

16/12/14 om 17:04 - Bijgewerkt om 17:04

Gefrituurde oesters met zilte bloemkoolcrème

© gf

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

12 oesters, 1/2 bloemkool, 2dl room, 50g boekweitmeel, 2 eieren, 50g paneermeel, frituurolie om te bakken

Bereidingswijze:

Maak de oesters open en gooi het oestervocht weg. Laat de oesters uitlekken op keukenpapier. Was de bloemkool, verdeel in roosjes en kook 15 minuten in kokend gezouten water. Giet af en mix de bloemkoolroosjes fijn met de room en vier oesters. Kruid met peper en, indien nodig, zout.

Doe het boekweitmeel, de losgeklopte eieren en het paneermeel in drie verschillende kommetjes. Verhit de frituurolie. Wentel de resterende acht oesters achtereenvolgens in het boekweitmeel, de eieren en het paneermeel. Herhaal deze handeling.

Frituur de oesters goudbruin in de hete olie. Rijg de oesters per twee aan houten spiesjes. Serveer de zilte bloemkoolcrème in kommetjes of glaasjes en werk af met de oesterspiesjes. Serveer meteen.

Lees meer over:

Onze partners