Gefrituurde lasagne met aardbeien, ricotta en koffiesuiker

10/06/11 om 16:03 - Bijgewerkt om 16:03

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 verse lasagnevellen
  • frituurolie
  • 12 koffiebonen
  • 1 el demerarasuiker
  • 150 g ricotta

Voor de aardbeien:

  • 250 g aardbeien
  • 25 g boter
  • 2 el suiker
  • 4 el Grand Marnier

Bereidingswijze

Steek met een gekartelde rondjessteker 4 rondjes uit elk lasagnevel. Frituur de rondjes in hete frituurolie en laat uitlekken op keukenpapier.

Wrijf de koffiebonen fijn in een vijzel en voeg de suiker toe.

Snij de aardbeien in stukken. Laat de boter smelten in een grote pan, voeg de suiker en Grand Marnier toe en laat inkoken tot een stroperige saus. Voeg de aardbeien toe en laat 30 seconden meebakken. Haal de pan van het vuur.

Maak een deegrondje vast op de borden met een beetje ricotta. Bouw de lasagne op als volgt: eerst een theelepel kaas, dan een snuifje suiker en ten slotte de aardbeien. Maak zo drie lagen per lasagne.

Verdeel de rest van de aardbeien over de borden en lepel de saus over en rond de lasagne.

Kooktijd: 20 minuten

eenvoudig

Onze partners