Gefrituurde inktvis

23/10/14 om 16:22 - Bijgewerkt om 16:22

Geef je waardering

Gefrituurde inktvis

Ingrediënten

  • 700 g kleine pijlinktvisjes
  • 5 dl melk
  • 250 g bloem
  • 1 tl chilipoeder
  • zwarte peper van de molen
  • fijn zeezout
  • 2 limoenen

Bereidingswijze

Maak de pijlinktvisjes schoon en verwijder het kraakbeen. Snij de bek van de tentakels. Snij de inktvistubes in dunne ringen.
Spoel onder koud water en leg daarna een halfuurtje in de melk. Droog nadien goed af.

Meng het chilipoeder onder de bloem.

Haal de inktvis door de bloem en frituur krokant in plantaardige olie op 180°C. Kruid met zout en peper en serveer met partjes limoen.
Lekker als hapje bij een drankje of op een salade.

Onze partners