Gefrituurde haring met sla en tartaarsaus van olijven

09/06/11 om 08:21 - Bijgewerkt om 08:21

Geef je waardering

Gefrituurde haring met sla en tartaarsaus van olijven

Ingrediënten

Voor vier:

  • 4 haringen
  • peper en zout

Frituurbeslag:

  • 100 g bloem
  • 1 ei
  • 1,5 dl bier

Tartaarsaus:

  • 8 olijven
  • 1 el kappertjes
  • 1 el vocht van kappertjes
  • 2 el mayonaise
  • scheutje room
  • wat suiker

Gemengde salade:

  • 2 rode uien
  • 100 g gemengde jonge sla
  • vinaigrette van 2/3 olijfolie en 1/3 zachte azijn

Bereidingswijze

Bereid de tartaarsaus. Hak de olijven fijn en meng met de kappertjes, het vocht van kappertjes, mayonaise, room en een weinig suiker. Bereid de salade. Snij de ui in ringen en blancheer 1 min. in kokend water. Spoel de ringen koud en meng met sla, de vinaigrette, peper en een weinig zout.

Bereid een glad beslag van het bier, de bloem, het ei en een snuif zout. Snijd de haringen in de lengte doormidden en verwijder kop en graat. Haal de helften door het beslag en frituur de vis in olie van 180°C. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer zo snel mogelijk op een bord met tartaarsaus van olijven, salade en repen getoast brood.

Lees meer over:

Onze partners