Geflambeerde scampi’s met pikante tomatenroomsaus

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen

16 tot 24 scampi’s (naargelang van het formaat)

1 ui

1 teen knoflook

2 grote tomaten

1 rode paprika

2 afgestreken theelepels currypoeder

4 eetlepels ketchup

2,5 dl room

een scheut cognac

olijfolie

Bereiding

1. Dompel de tomaten in kokend water, verfris en verwijder de huid en de zaden. Snijd het vlees in blokjes. Snijd de paprika doormidden, verwijder het zaad en snijd het vlees in blokjes. Haal de pantsers en koppen van de scampi’s. Snijd het lijf tot het uiteinde van de staart doormidden.

2. Versnipper ui en knoflook en stoof in olijfolie tot de ui glazig is. Bak de scampi’s kort mee. Giet een scheut cognac in de hete pan en laat het vuur in de pan slaan (pas op voor de ontvlambare dampen). Voeg blokjes tomaat en paprika toe en stoof de groente kort. Doe de curry en ketchup in de pan en roer alles om. Voeg de room toe en breng de saus al roerende aan de kook.

3. Dien op met gebakken rijst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content