Geflambeerde scampi's met pikante tomatenroomsaus

09/06/11 om 08:27 - Bijgewerkt om 08:27

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 16 tot 24 scampi's (naargelang van het formaat)
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 grote tomaten
  • 1 rode paprika
  • 2 afgestreken theelepels currypoeder
  • 4 eetlepels ketchup
  • 2,5 dl room
  • een scheut cognac
  • olijfolie

Bereidingswijze

De tomaten in kokend water dompelen, verfrissen en de huid en de zaden verwijderen. Het vlees in blokjes snijden. De paprika doormidden snijden, het zaad verwijderen en het vlees in blokjes snijden. De pantsers en koppen van de scampi's halen. Het lijf tot het uiteinde van de staart doormidden snijden. Ui en knoflook versnipperen en stoven in olijfolie tot de ui glazig is. De scampi's kort meebakken. Giet een scheut cognac in de hete pan en laat het vuur in de pan slaan (pas op voor de ontvlambare dampen). Voeg blokjes tomaat en paprika toe en stoof de groente kort. Doe de curry en ketchup in de pan en roer alles om. Voeg de room toe en breng de saus al roerende aan de kook. Opdienen met gebakken rijst.

Lees meer over:

Onze partners