Geflambeerde jakobsschelpdieren met Ricard op een bedje van prei en grijze garnalen

10/06/11 om 14:36 - Bijgewerkt om 14:36

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 12 jakobsschelpdieren
  • 100 g bloem
  • peper en zout
  • olie
  • 0,5 cl Ricard
  • 3 witte preistengels
  • 1 dl light room
  • 200 g grijze garnalen
  • verse bieslook
  • cayennepeper
  • basmatirijst

Bereidingswijze

Kook de rijst. Maak de prei schoon en snijd het wit fijn. Stoof het preiwit zachtjes in olie, zonder te kleuren. Meng peper en zout door de bloem. Wentel de schelpdieren door de bloem, bak ze snel en blus de warmte in de pan met Ricard. Laat de vlam in de pan komen en kleur de schelpdieren aan beide zijden. Neem ze uit de pan. Giet visfumet en room in de pan en laat koken tot er een dikke vloeistof over is. Voeg de gestoofde prei toe en op het laatste moment de garnalen en de schelpdieren. Schik de gekookte rijst in het midden van vier warme borden. Verdeel de prei met schaal- en schelpdieren rond de rijst en versier met fijngesneden bieslook en een snuif cayennepeper.

Lees meer over:

Onze partners