Gebraiseerde kardoen met merg

  • Moeilijkheid

Voor 4 :

1 kardoen

2 uien

2 wortelen

boter

1 teen knoflook

tijm

laurier

3 dl kalfsfond

peper

zout

1 ui

4 mergpijpen

2 el fijngehakte peterselie

Trek de buitenste stengels van de kardoen af en neem vier van de zachte binnenste stengels. Maak de voet van de stengels schoon met een dunschiller, snij de stengels in stukken van 15 cm en kook ze voor twee derde gaar in lichtgezouten water. Stoof fijngesneden ui en wortel in boter in een braadslede. Voeg fijngehakt knoflook, tijm en laurier toe en leg er de kardoen op. Overgiet met de kalfsfond, dek af met aluminiumfolie en zet 20 minuten in een oven van 180ƂĀ°C. Kruid met peper en zout.

Stoof de grofgesneden ui in boter. Haal het merg uit de pijpen en snij in kleine dobbelstenen. Meng de ui met het merg en de fijngehakte peterselie, kruid met peper en zout. Verdeel het mengsel op de gebraiseerde kardoen en zet even onder de grill of in de oven. Serveer er het braiseervocht bij.

Recept Wouter Keersmaekers – De Schone van Boskoop

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content