Gebraden zeeduivel in sinaasappel- en mosterdsaus

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier :

600 g zeeduivel, gesneden in medaillons

boter en plantaardige olie

200 g wortelen

200 g courgette

3 dl room

Saus :

4 dl visfumet

2 dl wijn (Riesling)

200 g fijngesneden sjalotten

1 sinaasappel

1 soeplepel mosterd

40 g boter

citroensap

zout

witte peper

De wortelen en courgette schoonmaken, op maat snijden en niet helemaal gaarkoken. Bruin de medaillons van zeeduivel in een ovenbestendige braadpan in een mengsel van olie en boter. Zet de pan nog 6 Ć  8 minuten in een hete oven. Bereid de saus : pers de sinaasappel en kook het sap in. Meng de reductie met een soeplepel mosterd. Giet de visfumet in een tweede pannetje, voeg de fijngesneden sjalotten en de wijn toe en laat alles inkoken tot 1 dl. Giet 4/5de van de room bij de visfumet en laat terug inkoken tot de helft van het oorspronkelijke volume. Het ingekookte sinaasappelsap met mosterd bij de saus doen. De saus proeven en eventueel op smaak brengen met peper en zout. De saus op het laatste moment, van het vuur af, opkloppen met klontjes malse boter. De saus zeven en er een lepel geklopte room doorroeren. Vis, saus en de in boter opgewarmde groenten opdienen. Bij dit gerecht past gekookte rijst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content