Gebraden venkel met spek en Parmezaanse kaas

28/06/11 om 12:17 - Bijgewerkt om 12:17

Geef je waardering

Gebraden venkel met spek en Parmezaanse kaas

Ingrediënten

Voor 4:

  • 2 middelgrote venkelknollen
  • het sap van 1 citroen
  • peper en zout
  • 100 g gerookt spek (in repen)
  • 4 dl gevogeltebouillon
  • instant bindmiddel
  • Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Snijd de venkelknollen overlangs in tweeën en kook ze beetgaar in lichtgezouten kokend water met het sap van 1 citroen. Laat nadien uitlekken en schik in een ovenschotel. Kruid met peper en zout.

Bak het spek in een droge pan krokant. Kook de bouillon in tot de helft en bind met instant bindmiddel, kruid met peper en zout. Doe het spek bij de saus.

Rasp Parmezaanse kaas over de venkel en giet de saus rondom. Braad gedurende 20 min. in een oven van 200°C en serveer als hoofdgerecht (met stokbrood) of als bijgerecht bij een groot stuk vlees.

Lees meer over:

Onze partners