Gebraden venkel met spek en Parmezaanse kaas

c3216d93960f82d5ca33859881945dcd

Serveer als hoofdgerecht (met stokbrood) of als bijgerecht bij een groot stuk vlees.

Voor 4 personen

2 middelgrote venkelknollen

het sap van 1 citroen

peper en zout

100 g gerookt spek (in repen)

4 dl gevogeltebouillon

instant bindmiddel

Parmezaanse kaas

Bereiding

1. Snijd de venkelknollen overlangs in tweeën en kook ze beetgaar in lichtgezouten kokend water met het sap van 1 citroen. Laat nadien uitlekken en schik in een ovenschotel. Kruid met peper en zout.

2. Bak het spek in een droge pan krokant. Kook de bouillon in tot de helft en bind met instant bindmiddel, kruid met peper en zout. Doe het spek bij de saus.

3. Rasp Parmezaanse kaas over de venkel en giet de saus rondom. Braad gedurende 20 min. in een oven van 200 °C en serveer als hoofdgerecht (met stokbrood) of als bijgerecht bij een groot stuk vlees.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content