Gebraden varkenshaas met warme perzik

08/05/14 om 14:43 - Bijgewerkt om 14:43

Geef je waardering

Gebraden varkenshaas met warme perzik

Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 perziken
  • een halve fles droge witte wijn
  • 1 bakje rode bessen (gerist)
  • 4 el amandelschilfers
  • 4 takjes verse oregano (gerist)
  • boter
  • peper en zout
  • 600 g varkenshaas
  • 3 dl kalfsfond
  • 1 dl crème de cassis
  • aardappelkroketten

Bereidingswijze

Snij de perziken middendoor en verwijder de pit. Overgiet met witte wijn en verdeel de rode bessen, amandelschilfers en oregano erover. Beleg met een klontje boter, kruid met peper en zout en zet gedurende 20 min in een hete oven van 200 °C.

Bak de varkenshaas langs alle kanten aan in boter en braad gedurende 30 minuten verder in een hete oven van 200 °C. Neem uit de oven en laat gedurende 5 minuten rusten. Blus de braadpan met de kalfsfond en de crème de cassis en laat gedurende enkele minuten inkoken. Kruid de saus met peper en zout.

Versnij het vlees en serveer met de perziken, de saus en aardappelkroketten.

Onze partners