Gebraden varkenshaas met meirapen, tijm, sluimererwten en honing
Voor 4:
Voor 4:
10 tot 12 meirapen
boter
5 dl gevogeltebouillon
peper en zout
600 g varkenshaas
250 g sluimerwten
tijmblaadjes van 3 tijmtakken
3 el vloeibare honing
Snij de meirapen in vier en schil de stukken rondom mooi ovaal. Stoof ze zonder te kleuren, tot ze glazig zijn in boter. Voeg wat gevogeltebouillon toe en laat half afgedekt zacht gaar stoven. Voeg regelmatig bouillon toe. Kruid met peper en zout en voeg op het einde nog een klont boter toe. Bak de varkenshaas langs alle kanten aan in boter, kruid met peper en zout en braad 10 tot 12 minuten verder in een oven van 180°C. Laat 5 minuten rusten.
Maak de sluimerwten schoon en bak ze snel krokant in boter. Kruid met peper en zout.
Snij het vlees in gelijke stukken en schik op de borden. Lepel er de gekonfijte rapen rond, bestrooi met verse tijmblaadjes en lepel er honing over en rond. Werk af met de sluimerwten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier