Gebraden varkenshaas met meirapen, tijm, sluimererwten en honing

10/06/11 om 12:32 - Bijgewerkt om 12:32

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 10 tot 12 meirapen
  • boter
  • 5 dl gevogeltebouillon
  • peper en zout
  • 600 g varkenshaas
  • 250 g sluimerwten
  • tijmblaadjes van 3 tijmtakken
  • 3 el vloeibare honing

Bereidingswijze

Snij de meirapen in vier en schil de stukken rondom mooi ovaal. Stoof ze zonder te kleuren, tot ze glazig zijn in boter. Voeg wat gevogeltebouillon toe en laat half afgedekt zacht gaar stoven. Voeg regelmatig bouillon toe. Kruid met peper en zout en voeg op het einde nog een klont boter toe. Bak de varkenshaas langs alle kanten aan in boter, kruid met peper en zout en braad 10 tot 12 minuten verder in een oven van 180°C. Laat 5 minuten rusten.

Maak de sluimerwten schoon en bak ze snel krokant in boter. Kruid met peper en zout.

Snij het vlees in gelijke stukken en schik op de borden. Lepel er de gekonfijte rapen rond, bestrooi met verse tijmblaadjes en lepel er honing over en rond. Werk af met de sluimerwten.

Onze partners