Gebraden Tiroler aardappels met Zillertaler spek en Graukäse (grijze kaas)

05/08/14 om 18:06 - Bijgewerkt om 18:06

Geef je waardering

Gebraden Tiroler aardappels met Zillertaler spek en Graukäse (grijze kaas)

Ingrediënten

  • Ingrediënten
    800 g jonge aardappelen in de schil
    olijfolie en appelazijn volgens smaak
    zout, laurierblad, komijn en rozemarijn
    300 g Zillertaler spek in sneden
    300 g Graukäse (grijze kaas) in blokjes
    gesneden

Bereidingswijze

Bereiding
Kook de aardappelen zacht in zout water met komijn en laurierblad. Daarna licht platdrukken. Braad de aardappelen aan beide zijden in een pan met olijfolie en rozemarijn. Voldoende zout toevoegen. Leg de platgedrukte aardappels, het Zillertaler spek en de Graukäse op een bord, bedruppel alles met olijfolie en breng op smaak met zout en peper uit de molen. Daarna garneren met gemarineerde bladsla.

Onze partners