Gebraden tarbotmoten met tijmboter

09/06/11 om 10:59 - Bijgewerkt om 10:59

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 1 tarbot van 2 kg (in 12 kleine moten gesneden)
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 3,5 dl visfumet
  • 1/2 koffielepel
  • verse tijm (gepeld)
  • enkele tijmtakjes en laurierblaadjes
  • 125 g boter

Bereidingswijze

De moten vis met olie insmeren en zouten. Tijmtakjes en met olie ingesmeerde laurierblaadjes op een bakplaat strooien. De moten op de plaat schikken. De plaat 10 tot 15 minuten in een hete oven zetten. De moten op warme borden schikken, met tijmboter overgieten en versieren met takjes tijm en laurierblaadjes.

Tijmboter maakt men door de witte wijn te koken tot de helft van het volume over is. De visfumet en gepelde tijm toevoegen en opnieuw tot de helft laten inkoken. De pan van het vuur halen en al kloppende klontjes koude boter toevoegen. Kruiden met zout en peper.

Lees meer over:

Onze partners