Gebraden steak met mascarpone-mierikswortelsaus

© Getty

West-Vlaams rood rund heeft een licht en sappig karakter. Heel eenvoudige bereidingen met niet te veel ingrediënten doen het de meeste eer aan, zoals deze gebraden steak met mascarpone-mierikswortelsaus.

Voor 4 personen
  • 100 g mascarpone
  • 4 el mierikswortelsaus
  • 5 el sojasaus
  • peper
  • 600 g steak van West-Vlaams rood rund (1 groot stuk)
  • boter
  • grof zeezout
  • fijngesneden gemengde verse kruiden (dragon, bieslook, oregano, platte peterselie)
  • eventueel brood
Bereiding
  1. Maak eerst de saus. Meng de mascarpone met de mierikswortelsaus en de sojasaus onder elkaar. Kruid licht met peper en laat rusten in de ijskast.
  2. Bak de steak langs alle kanten goed bruin aan in boter en zet meteen in een oven van 200 °C. Laat saignant braden, zeker niet verder (ongeveer 10-12 minuten). Kruid met peper en grof zeezout en laat 5 tot 10 minuten rusten na het braden.
  3. Wentel het vlees in zijn geheel door de verse kruiden en snijd het in plakken. Serveer steak met de mascarpone-mierikswortelsaus en eventueel brood.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content