Gebraden steak met mascarpone-mierikswortelsaus
03-09-2015, 14:24
Bijgewerkt op: 14-01-2024, 14:44
West-Vlaams rood rund heeft een licht en sappig karakter. Heel eenvoudige bereidingen met niet te veel ingrediënten doen het de meeste eer aan, zoals deze gebraden steak met mascarpone-mierikswortelsaus.
Voor 4 personen
- 100 g mascarpone
- 4 el mierikswortelsaus
- 5 el sojasaus
- peper
- 600 g steak van West-Vlaams rood rund (1 groot stuk)
- boter
- grof zeezout
- fijngesneden gemengde verse kruiden (dragon, bieslook, oregano, platte peterselie)
- eventueel brood
Bereiding
- Maak eerst de saus. Meng de mascarpone met de mierikswortelsaus en de sojasaus onder elkaar. Kruid licht met peper en laat rusten in de ijskast.
- Bak de steak langs alle kanten goed bruin aan in boter en zet meteen in een oven van 200 °C. Laat saignant braden, zeker niet verder (ongeveer 10-12 minuten). Kruid met peper en grof zeezout en laat 5 tot 10 minuten rusten na het braden.
- Wentel het vlees in zijn geheel door de verse kruiden en snijd het in plakken. Serveer steak met de mascarpone-mierikswortelsaus en eventueel brood.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier