Gebraden steak van simmenthalrund met auberginepuree

Voor 4:

Voor 4:

2 aubergines

2 fijngesneden knoflooktenen

olijfolie

peper en zout

600 g steak van simmenthalrund (1 groot stuk)

boter

4 ongeschilde grote aardappelen

sechuanpeper

grof zeezout

verse raketsla

een vijftal verse rozemarijntakken

Schil de aubergines, snij het vruchtvlees grof. Doe met de knoflook en olijfolie in een pan en laat zacht gaar stoven. Roer geregeld om. Kruid met peper en zout.

Bak de steak langs alle kanten goed bruin aan in boter en zet meteen in een oven van 200°C. Doe plakken ongeschilde aardappel erbij. Laat saignant braden (ongeveer 12 min.), zeker niet verder! (Het grote voordeel aan dry-aged vlees is dat het langer rosé blijft in de oven; dus het vlees blijft langer saignant tijdens het bakken.) Kruid met sechuanpeper en grof zeezout en laat 5 tot 10 min. rusten na het braden.

Serveer met de auberginepuree, raketsla, gebakken aardappelplakken en fijngehakte verse rozemarijn die u op het bord onder het vlees legt om het te parfumeren.

Tip: bij Simmenthal past een gerecht met kruidige toetsen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content