Gebraden rodepoonfilets met artisjokpuree

06/02/15 om 15:56 - Bijgewerkt op 04/03/15 om 12:15

Gebraden rodepoonfilets met artisjokpuree

Gebraden rodepoonfilets met artisjokpuree, zongedroogde tomaat en chorizo © Kris Vlegels

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

8 artisjokharten (gekookt en uitgelekt)

peper en zout

1 dl room

4 middelgrote aardappelen

boter

80 g chorizo

2 dl olijfolie

8 tot 12 rodepoonfilets (met vel)

8 kwarten zongedroogde tomaat

verse bieslook

Mix de artisjokharten fijn tot een smeuïge puree. Kruid met peper en zout en de room. Snij de aardappelen in dunne plakken en bak krokant in boter. Snij chorizo fijn en meng met olijfolie, roer hevig en laat 15 min. rusten.

Bak de visfilets net gaar in boter, kruid met peper en zout en serveer met de artisjokpuree, zongedroogde tomaat, aardappelplakken, chorizo en chorizo-olie. Werk af met verse bieslook.

Onze partners