Gebraden rode poon met venkel

06/02/15 om 15:44 - Bijgewerkt om 15:46

Gebraden rode poon met venkel

Gebraden rode poon met venkel, pernod Ricard en amandelen © Kris Vlegels

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

1 grote venkel

boter

peper en zout

1 dl pernod Ricard

verse dille

4 el gepelde hele amandelen

4 middelgrote rode ponen (ontdaan van kop en vinnen en ingewanden)

aardappelpuree

Snij de venkel in plakken en stoof ze gaar in boter. Kruid met peper en zout en voeg de likeur toe. Werk de saus eventueel op met een klont boter. Werk af met dille.

Rooster de amandelen licht in een droge pan om het aroma te versterken.

Bak de vis langs alle kanten aan in boter, kruid met peper en zout en braad gedurende 20 min. verder op 180°C. Serveer met de rest van de ingrediënten en met de saus. Werk af met dille en serveer met aardappelpuree.

Onze partners