Gebraden rode poon met knolselderijpuree

Staat er vis op het menu, waarom dan niet de rode poon? Deze vis is afkomstig van de Noordzee. Hij is misschien minder bekend, maar deze magere, stevige witte vis heeft een zeer fijne smaak die in combinatie met knolselderij zeer goed tot zijn recht komt.

Staat er vis op het menu, waarom dan niet de rode poon? Deze vis is afkomstig van de Noordzee. Hij is misschien minder bekend, maar deze magere, stevige witte vis heeft een zeer fijne smaak die in combinatie met knolselderij zeer goed tot zijn recht komt.

Voor 4 personen

  • 1 kleine knolselderij (ongeveer 1 kg)
  • 6 laurierbladen
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 2 dl room
  • boter
  • 4 middelgrote rode ponen (ontdaan van kop en vinnen en ingewanden)

Bereiding

1. Schil de knolselderij en snijd in plakken van 8 mm dik. Houd één plak apart. Snijd de rest grof en kook gaar in lichtgezouten kokend water met de laurier. Laat uitlekken en mix (zonder laurier) fijn tot puree. Werk op met peper, zout, nootmuskaat en de room. Snijd de overgebleven plak in dobbelstenen en bak deze krokant in boter.

2. Bak de vis langs alle kanten aan in boter, kruid met peper en zout en braad gedurende 20 min. verder op 180 °C. Serveer met de rest van de ingrediënten en met het braadvocht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content