Gebraden rode poon met knolselderijpuree

06/02/15 om 15:09 - Bijgewerkt om 15:09

Gebraden rode poon met knolselderijpuree

Gebraden rode poon met knolselderijpuree, laurier en gebakken knolselderij. © Kris Vlegels

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4

1 kleine knolselderij (ongeveer 1 kg)

6 laurierbladen

peper en zout

nootmuskaat

2 dl room

boter

4 middelgrote rode ponen (ontdaan van kop en vinnen en ingewanden)

Schil de knolselderij en snij in plakken van 8 mm dik. Hou één plak apart. Snij de rest grof en kook gaar in lichtgezouten kokend water met de laurier. Laat uitlekken en mix (zonder laurier) fijn tot puree. Werk op met peper, zout, nootmuskaat en de room. Snij de overgebleven plak in dobbelstenen en bak deze krokant in boter.

Bak de vis langs alle kanten aan in boter, kruid met peper en zout en braad gedurende 20 min. verder op 180°C. Serveer met de rest van de ingrediënten en met het braadvocht.

Onze partners