Gebraden reebokkroon met braambessen en blauwe bosbessen

10/06/11 om 15:44 - Bijgewerkt om 15:44

Geef je waardering

Gebraden reebokkroon met braambessen en blauwe bosbessen

© © Tony Le Duc

Ingrediënten

Voor 4:

  • 600 g reebokkroon
  • peper en zout
  • boter, zonnebloemolie
  • 1 bakje braambessen
  • 1 bakje blauwe bosbessen
  • 1 el suiker
  • 5 cl rodewijnazijn
  • 5 cl frambozencoulis
  • 5 cl sinaasappelsap
  • 4 dl reefond

Bereidingswijze

Kruid het vlees licht met peper en zout en bak langs alle kanten aan in boter en zonnebloemolie. Braad 10 minuten verder af in een oven van 160°C. Haal uit de pan en laat het vlees afgedekt rusten. Deglaceer de pan met boter en voeg de bessen toe. Bestrooi met suiker en laat licht karameliseren. Blus met de rodewijnazijn en laat inkoken.

Voeg frambozencoulis en sinaasappelsap toe, breng aan de kook en zeef de saus. Voeg de reefond toe en laat inkoken tot gewenste dikte. Monteer de saus met boter en kruid met peper en zout. Doe er de bessen weer bij en serveer met het versneden vlees. Geef er fijne aromatische groenten naar keuze bij.

Recept: Rik Vandersanden, restaurant De Barrier

Lees meer over:

Onze partners