Gebraden piepkuiken met perzikencompote en basilicumolie

08/05/14 om 14:37 - Bijgewerkt om 14:37

Geef je waardering

Gebraden piepkuiken met perzikencompote en basilicumolie

Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 piepkuikens
  • boter
  • peper en zout
  • 4 perziken
  • 2 el suiker
  • 2,5 dl olijfolie
  • 1 bos verse basilicum
  • snuif suiker
  • het sap van 1/2 citroen
  • 1,5 kg aardappelen

Bereidingswijze

Bak de piepkuikens langs alle kanten aan in boter, kruid met peper en zout en braad gedurende 30 minuten in een hete oven van 200 °C. Zet na 20 minuten de grill aan en bedruip de kuikens regelmatig met het braadvocht.

Snij de perziken in kleine stukken, verwijder de pitten. Doe met de suiker en een scheut water in een pan en laat in ongeveer 20 min stoven tot compote. Kruid licht met peper en zout. Mix de olijfolie met het basilicum, de suiker en het citroensap tot een lichtgroene olie. Zet apart.

Snij aardappelen in kleine dobbelstenen en bak ze krokant gaar in boter en olijfolie. Kruid met peper en zout. Verdeel de perzikencompote over de borden, schik de kuikens erop en werk af met aardappel en basilicumolie.

Onze partners