Gebraden parelhoen met sinaasappel-en karwijsaus en wintergroenten

09/06/11 om 17:31 - Bijgewerkt om 17:31

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 2 parelhoenen

100 g boter en wintergroenten : groene kool, knolselder, rode kool, truffelaardappelen (paarse Chinese aardappeltjes).

Saus :

  • 1 dl sinaasappelsap
  • 1 dl bruin bier
  • 3 g karwijzaad
  • 2 dl kippenbouillon
  • 40 g boter

Bereidingswijze

De parelhoenen kleuren in een pan met boter en 15 minuten braden in een oven van 200 C. De wintergroenten afzonderlijk koken en kruiden met peper en zout. Sinaasappelsap, kippenbouillon en bruin bier in een pan gieten. De gezeefde braadjus toevoegen, aan de kook brengen en inkoken tot de gewenste dikte. De saus kruiden met peper, zout en karwijzaad en van het vuur af opkloppen met klontjes koude boter. De parelhoenen versnijden. Het borstvlees en een billetje in het midden van de borden leggen. De wintergroenten rond het vlees schikken en de saus over het vlees gieten.

Onze partners