Gebraden lamskroon met prinsessenbonen en polenta

28/06/11 om 12:17 - Bijgewerkt om 12:17

Geef je waardering

Gebraden lamskroon met prinsessenbonen en polenta

Ingrediënten

Voor 4:

  • boter
  • 3 lamskronen van 175 g elk
  • peper en zout
  • 350 g prinsessenbonen
  • 1 fijngehakte sjalot
  • gemalen bonenkruid
  • 4 dl kalfsfond
  • polenta voor 4 personen

Bereidingswijze

Smelt boter in een pan en bak de lamskronen langs beide kanten erin aan. Zet in een oven van 200°C en laat gedurende 10 min. braden. Haal uit de oven en uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat gedurende 5 min. rusten. Versnijd het rosé gebraden lamsvlees tegen de ribben.

Maak de bonen schoon en blancheer ze gedurende 3 min. in lichtgezouten kokend water. Giet af, laat schrikken en goed uitlekken. Smelt boter in een pan, fruit de sjalot glazig erin aan, voeg de bonen toe en laat op zacht vuur stoven. De bonen moeten nog krokant zijn. Kruid met bonenkruid, peper en zout.

Laat voor de saus de fond inkoken en monteer met boter. Bereid de polenta zoals op de verpakking.

Lees meer over:

Onze partners