Gebraden lamsfilet met ratatouille en tapenade

14/06/11 om 08:49 - Bijgewerkt om 08:49

Geef je waardering

Gebraden lamsfilet met ratatouille en tapenade

© © Tony Le Duc

Ingrediënten

Voor 4:

  • 500 g lamsfilet
  • boter
  • 4 tl donkere tapenade

Voor de aardappelen:

  • 300 g krielaardappelen
  • 150 g gerookt spek
  • boter
  • peper en zout

Voor de ratatouille:

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 8 kleine paarse artisjokken
  • 6 tenen knoflook
  • 2 takken tijm
  • 1 tak rozemarijn
  • 12 kerstomaten
  • olijfolie
  • peper en zout

Voor de paprika:

  • 2 piquillos (gebraden en ontvelde rode paprika)
  • 2 el verse geitenkaas
  • 1/2 kl fijngehakte oregano
  • zwarte peper en zout

Bereidingswijze

Kook de aardappelen gaar in de schil, snij in stukken en bak met spek in boter. Kruid met peper en zout. Doe de grofgesneden ingrediënten voor de ratatouille in een schotel en braad 30 min. op 180°C.

Snij de parika's in vierkanten van 3 bij 3 cm. Meng kaas en oregano, kruid met peper en zout en verdeel tussen 2 plakken paprika. Versier met tijm.

Bak het vlees langs alle kanten in boter, braad verder rosé op 180°C (ca. 8 min.). Laat rusten, versnij en schik op borden. Werk af met de garnituren en een streep tapenade.

Lees meer over:

Onze partners