Gebraden lam met gemengde verse tuinkruiden

  • Moeilijkheid

Voor 4:

600 g lamsfilet, schoongemaakt

4 el mosterd van Dijon

100 g verse kruidenmengeling (kervel, tijm, rozemarijn en munt)

150 g varkensnet (crepinette)

4 el sherryazijn

2 ontvelde tomaten, in blokjes gesneden

2,5 dl lamsfond

50 g boter

Garnituur:

4 plakken aubergine

4 plakken tomaat

knoflook en rozemarijn

4 uitgestoken aardappelen

4 dl kippenbouillon

50 g boter

Kruid het vlees, smeer het in met mosterd en rol het vervolgens in de mengeling van versgehakte kruiden. Verpak het vlees in varkensnet. Bak het aan alle kanten snel bruin in olijfolie in een pan met antikleeflaag. Haal het vlees uit de pan en zet het 7 minuten in een braadpan in een voorverwarmde oven van 180°C. Draai het vlees regelmatig. Haal het uit de braadpan, giet het vet af en zet de pan op groot vuur. Voeg de sherryazijn toe en kook het vocht in tot siroop. Voeg lamsfond toe, breng aan de kook en kook in tot de gewenste dikte. Voeg een klontje koude boter en vervolgens de blokjes tomatenvlees toe. Serveer het vlees met de saus. Geef als garnituur een torentje gemaakt van een plak in de pan gebakken aubergine en een schijf tomaat, gekruid met knoflook en rozemarijn. Hierbij komt een uitgestoken aardappel, langzaam gegaard in een mengeling van boter en gevogeltebouillon.

Recept: Richard Phillips, Thackeray’s

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content