Gebraden kalfsfilet met kruidenkorst en braambessensaus

09/06/11 om 13:36 - Bijgewerkt om 13:36

Geef je waardering

Gebraden kalfsfilet met kruidenkorst en braambessensaus

© © Tony Le Duc

Ingrediënten

Voor 4:

  • 120 g verse braambessen
  • snuif suiker
  • een handvol vers broodkruim
  • 2 el boter
  • 4 el gemengde fijngehakte kruiden (basilicum, dille, bieslook, peterselie, dragon)
  • 2 el mosterd
  • 600 g kalfsfilet
  • boter
  • peper en zout
  • 5 middelgrote aardappelen
  • 3 el gepelde amandelen
  • 1 bos lente-uien

Bereidingswijze

Breng de braambessen aan de kook met een scheut water en suiker, laat zacht inkoken tot een lichte siroop. Meng het broodkruim met boter, de fijngehakte kruiden en de mosterd. Bak het vlees in boter, kruid het met peper en zout en strijk de bovenkant in met de korst. Braad gedurende 10 min. in een oven van 180°C.

Schil de aardappelen en snij in blokjes. Bak krokant in boter, voeg op het einde de amandelen toe. Stoof de lente-ui 2 min in boter.

Serveer alles samen. Werk af met verse braambessen.

Onze partners