Gebraden kalfsfilet met honing en rozemarijn

08/06/11 om 17:47 - Bijgewerkt om 17:47

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 400 gr Kalfslende
  • 1 eetlepel lavendelhoning

voor de saus:

  • 1 ui
  • 1 wortel
  • teentje look
  • tijm
  • laurier
  • rozemarijn
  • peperbollen
  • 1 el honing
  • 3 el kalfsjus
  • 2 el rode wijnazijn

voor de groentjes:

  • 1 courgette
  • 12 zilveruitjes
  • 8 groene mini-asperges
  • 2 dl groentebouillon
  • tijm
  • laurier
  • look
  • suiker
  • zout
  • peper

voor de mousseline van aardappel:

  • 400 gr aardappel
  • 1 el boter
  • citroensap
  • 1 teentje geperste look
  • 50 gr room
  • 110 gr groetenbouillon
  • suiker
  • zout
  • peper
  • muskaatnoot

Bereidingswijze

Kleur de kalfslende aan in boter en olijfolie en kruid met peper en zout. Wrijf het vlees in met de honing en gehakte rozemarijn. Bak gedurende 10 minuten aan 230°C.

Gebruik de pan van het vlees om de jus te maken. Voeg aromatische bestanddelen in de pan laat karameliseren met wat suiker. Blus met azijn en rode wijn. Laat inkoken en voeg de kalfsfond toe. Laat wederom inkoken tot jus. Infuseer de saus met een takje rozemarijn. Laat het vlees opdienen voor het opdienen.

Bereiding van de aardappelen:

Kuis de aardappelen en snij ze in stukjes van 2cm. Bak ze aan in olijfolie en boter samen met de look. Kruid met peper, zout, suiker en muskaatnoot. Blus met groentenbouillon en laat doorkoken tot ze gaar zijn. Voeg de room toe en laat even inkoken. Mix in de blender en werk af met truffelolie.

Bereiding stoofpotje:

Bak alle groentjes samen in olijfolie en boter samen met de aromatische bestanddelen. Kruid met suiker, zout en peper. Blus met groentenbouillon en laat inkoken tot de groentjes gaar zijn.

Recept: Benoit De Witte

Lees meer over:

Onze partners