Gebraden kabeljauw met amandel, schorseneren en peterselie

10/06/11 om 09:58 - Bijgewerkt om 09:58

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 1 tomaat, olijfolie, 4 tot 6 schorseneren
  • 3 dl zelfgemaakte gevogeltebouillon
  • peterselie, 1/2 tl mosterd
  • boter, zout, citroensap, 4 dikke stukken kabeljauwfilet van 150 g (met vel)
  • 2 eierdooiers
  • amandelschilfers, peper

Bereidingswijze

Snij de tomaat in flinterdunne schijven, wrijf in met olijfolie en laat 1 uur drogen in een oven van 90°C. Schil de schorseneren, snij in schuine stukken. Kook ze halfgaar in water met een scheut azijn. Laat uitlekken. Trek met een dunschiller slierten van ongeschilde schorseneren en bak krokant en goudgeel in frituurolie. Laat uitlekken. Kook de gevogeltebouillon in (gebruik zelfgemaakte bouillon, bouillonblokjes zijn te zout), voeg fijngehakte peterselie en de mosterd toe, mix de saus en monteer met boter. Kruid met zout en citroensap. Bestrijk de velkant van de kabeljauw met losgeklopte eierdooiers en druk er de amandelen in. Bak goudbruin in boter, draai de vis om en zet 3 tot 4 minuten in de oven op 180°C. Haal uit de oven, dek af en laat 5 minuten rusten. Bak de schorseneren even aan in boter, kruid met peper en zout en leg op de borden. Schik er de vis op en werk af met gefrituurde schorseneren. Lepel de saus rondom, versier met tomaat.

Lees meer over:

Onze partners