Gebraden houtduif met mosterd en Amarone Della Valpolicella

10/06/11 om 10:17 - Bijgewerkt om 10:17

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 :

  • 8 kleine rode bieten
  • 4 dl olijfolie
  • 2 el suiker
  • 2 el honing
  • sap van 1 citroen
  • peper en zout
  • 4 dl duivenfond (of gevogeltefond)
  • 1/2 el mosterd
  • boter
  • 4 of 8 filets van houtduif
  • 4 kleine aardperen
  • 15-tal spruiten

Bereidingswijze

Schil de rode bieten, laat er 3 cm loof aan. Blancheer 5 minuten, laat schrikken en uitlekken. Doe olijfolie, suiker, honing, citroensap, peper en zout in een pan en breng zacht aan de kook. Laat 2 minuten zacht doorkoken en draai het vuur lager. Voeg de rode bieten toe en laat 30 minuten op zeer laag vuur konfijten. Kook de fond in tot de helft. Mix er mosterd in los en monteer de saus met boter. Kruid met peper en zout.

Bak het vlees langs beide kanten aan in boter, kruid met peper en zout en braad 5 minuten in een oven van 180°C. Haal uit de oven en laat 5 minuten rusten. Blancheer de spruiten 5 minuten, laat schrikken en uitlekken. Snij de spruiten in tweeën en de rauwe aardperen in schijven, bak krokant gaar in boter, kruid met peper en zout. Schik alles samen op de borden en snij de duivenfilets in tweeën.

50 min.

Onze partners