Gebraden fazantenfilet met paddestoelen en koolrabirisotto

09/06/11 om 09:32 - Bijgewerkt om 09:32

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 2 sjalotten, 200 g gemengde bospaddestoelen, 100 g koolrabi, 4 dl gevogeltebouillon, boter, 1 teen knoflook
  • 200 g risottorijst, verse tijm
  • parmezaankaas, room
  • versgemalen zwarte peper, peterselie
  • 2 stronken witloof, citroensap, suiker
  • 4 filets van fazantenhaan
  • karkas van fazant, 1 glas port, salie

Bereidingswijze

Hak de sjalot fijn, borstel de paddestoelen schoon en snij ze klein. Snij de koolrabi in dobbelstenen van 5 mm dik, kook beetgaar in de gevogeltebouillon. Bak de paddestoelen op groot vuur in boter, voeg de sjalot en de look toe. Maak risotto en voeg 5 minuten voor het einde de paddestoelen, koolrabi, tijm en geplette look toe. Werk de risotto af met geraspte parmezaan, room, zwarte peper en fijngehakte peterselie. Trek blaadjes los van het witloof, kook ze 10 minuten in water met citroensap. Laat uitlekken en bak met wat suiker in boter. Laat licht karameliseren. Bak de fazantenfilets langs beide kanten dicht in boter, zet 10 tot 12 minuten in een oven van 100°C. Maak een fond van de beenderen van de fazant, voeg port en een blad salie toe, laat even inkoken, zeef en monteer de saus met boter. Serveer het vlees met de risotto, het witloof en de saus.

Lees meer over:

Onze partners