Gebraden fazant met gestoofd witloof en tripelbier

donderdag 01 januari 2009 om 18u36

Score

Ingrediënten

Voor 4:
2 wilde jonge fazantenhanen
boter
zwarte peper en zout
8 tot 10 stronken grondwitloof
aardappelpuree
Voor de saus:
2 dl gevogeltefond
2 dl bruine fond
1 tot 1,5 dl tripelbier naar keuze (niet te zoet, bij voorkeur Brugse Tripel)
koude boter
peper en zout

Bereidingswijze

Bind de fazanten op, schroei ze langs alle kanten aan in boter, kruid met peper en zout en braad 45 minuten in de oven op 180°C. Bedruip regelmatig met het braadvocht en hou het gaarproces in de gaten. Let er ook op dat de boter niet verbrandt. Maak ondertussen de saus. Laat de gevogeltefond en de bruine fond samen inkoken tot de helft, parfumeer met een scheut bier en monteer de saus met boter. Kruid met peper en zout en doe er op het einde het ontvet braadvocht van de fazanten bij. Snij het witloof grof en stoof in boter. Bevochtig met wat saus en kruid met peper en zout. Snij de borsten van de fazanten en serveer met witloof, saus en aardappelpuree.
Knack Weekend Culinair-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over: , , ,

Waardering

   

Reageer

Nieuwsbrief

Op zoek naar menu's met lekkere recepten, culinaire nieuwtjes en goede eetadressen? Schrijf je dan in voor onze smakelijke nieuwsbrieven!

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijkse recepten

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijks culinair nieuws

E-mail:

Heb je culinaire vragen?

Vraag aan Karin

Whitepapers

Meeste reacties