Gebraden eend met sinaasappelsaus

Gemakkelijk en lekker. Serveer de eend met sinaasappelsaus met sinaasappellikeur en geef er aardappelen of gratin bij.

Voor 4 personen
  • 1 panklare eend van 1,2 kg
  • grofgemalen witte peper en zout
  • boter
  • gepersilleerde aardappelen (gekookte aardappelen gewenteld in gesmolten boter en fijngehakte peterselie) of gratin dauphinois
Voor de sinaasappelsaus
  • 4 dl bruine fond
  • 2 el tomatenpuree
  • 1,5 dl sinaasappelsap
  • 3 el citroensap
  • 2 el suiker
  • julienne van sinaasappelschil
  • sinaasappellikeur
  • peper en zout
Bereiding
  1. Kruid de eend aan binnen- en buitenkant met peper en zout. Bak langs alle kanten aan in boter. Zet de eend in een oven van 200 °C en laat in 45 min. gaar braden. Oversaus regelmatig met het braadvocht, zo wordt het vel krokant.
  2. Maak de sinaasappelsaus. Doe alle ingrediënten, behalve de sinaasappellikeur, bij elkaar en laat op een laag vuur inkoken. Werk af met een scheutje likeur, peper en zout.
  3. Versnijd de eend aan tafel, geef er de sinaasappelsaus apart bij en serveer met aardappelen of gratin dauphinois.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content