Gebraden côte à l'os van graankalf met honing-rozemarijnsaus

09/06/11 om 09:07 - Bijgewerkt om 09:07

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 stuks cÃ'te a l'os van graankalf (400 gram elk)
  • geklaarde boter
  • peper en zout
  • gemengde sla naar keuze

Voor de saus:

  • 2,5 dl bruine fond
  • 2,5 dl blanke fond (kalfsbouillon)
  • 2 el mosterd
  • 1 el honing
  • kruidenboeket (rozemarijn, tijm, laurier)
  • roux
  • peper en zout

Bereidingswijze

Maak eerst de saus. Doe alle ingrediÃ"nten behalve de roux in een pan en laat 30 minuten zacht inkoken. Bind met de roux, giet eventueel door een zeef en kruid met peper en zout.

Maak het vlees schoon en schroei het langs alle kanten dicht in geklaarde boter. Kruid met peper en zout en bak ongeveer 10 minuten op een rooster en zonder vetstof in een oven van 250°C. Laat het vlees even rusten, serveer met de saus en geef er gemengde sla naar keuze bij.

Lees meer over:

Onze partners