Gebraden bressekip, gekonfijte citroenen en groene asperges

14/06/18 om 13:36 - Bijgewerkt om 13:33

Een recept van chef Thomas Henaut van Le Lieu in Genappe.

Gebraden bressekip, gekonfijte citroenen en groene asperges

© Diane Hendrikx

Geef je waardering

Benodigdheden voor 4 personen

  • 1 Bressekip met alle organen erin of een hoevekip
  • 250 g rozijnen
  • 200 g gekonfijte citroenen
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 bosjes koriander
  • 50 g gerookte chilipoeder
  • 150 g olijfolie
  • 16 groene asperges
  • 6 sjalotten
  • 500 g krielaardappelen
  • 1/2 glas water
  • zout, peper

Bereidingswijze

Bereidingswijze

Pel de knoflook, verwijder de zaden uit de gekonfijte citroenen en spoel de koriander. Mix de gekonfijte citroenen met de knoflook, rozijnen, gerookte chilipoeder, anderhalf bosje koriander en olijfolie. Voeg zout en peper toe.

Spreid de citroenpasta met de achterkant van een lepel uit over de hele buiten- en binnenkant van de kip.

Snijd de voetjes van de asperges (3 cm), schil ze half en leg ze in de koelkast.

Pel de sjalotten en snijd ze in tweeën. Spoel de aardappelen, schil ze niet.

Leg de kip in de cocotte. Schik eromheen de sjalotten, de aardappeltjes, samen met de nek, de spiermaag en de lever. Voeg een half glas water toe en de rest van de citroenpasta.

Dek af en zet 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Haal de cocotte er na 45 minuten uit en bevochtig de kip goed. Zet weer 45 minuten in de oven.

Zet 10 minuten voor de kip klaar is de asperges even op middelhoog vuur in een scheutje olijfolie. Keer ze geregeld om. Breng op smaak met zout en peper.

Haal de kip uit de oven. Serveer alles bestrooid met een half bosje fijn-gehakte koriander.

Lees meer over:

Onze partners