Gebakken zeewolf met peultjes en citrus-basilicumsaus
Liefhebbers van vis weten dat zeewolf een echte delicatesse is. Het malse visvlees is wit, stevig en sappig. De zachte smaak combineert prima met een citrussaus.
Voor 4:
sap van 2 sinaasappels
sap van 1 roze pompelmoes
sap van 2 citroenen
3 dl groentebouillon
Boter
geraspte zeste van 1 sinaasappel en 1 citroen
peper en zout
3 el fijngehakte basilicum
300 g peultjes (sluimerwten)
4 zeewolffilets van 120 g elk
Doe het citrussap in een pan, samen met de bouillon en 100 g boter. Breng aan de kook en laat tot de helft inkoken. Voeg de zestes toe en kruid met peper en zout. Roer er vlak voor het serveren de basilicum onder.
Kook de peultjes beetgaar in lichtgezouten kokend water. Giet af, laat goed uitlekken en stoof nog 3 min. in boter. Kruid licht met peper en zout.
Bak de zeewolffilets net gaar in boter. Kruid met peper en zout, serveer met de gestoofde peultjes en de citrussaus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier