Gebakken zeetongfilets met nage van maïs en lente-ui

02/12/13 om 15:48 - Bijgewerkt om 15:48

Geef je waardering

Gebakken zeetongfilets met nage van maïs en lente-ui

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 l gevogeltebouillon
  • 100 g gekookte maïs in blik
  • 1 klein stuk preiwit (10 cm)
  • 3 knoflooktenen
  • 1 laurierblad
  • peper en zout
  • boter
  • room
  • 8 zeetongfilets
  • basilicum
  • 3 stuks lente-ui

Bereidingswijze

Breng voor de nage de bouillon met maïs, prei, knoflook en laurierblad aan de kook. Kook zacht gedurende 5 min. Verwijder het laurierblad en mix tot een gladde nage (dunne soep). Kruid met peper en zout en werk op met een klont boter en een scheut room. Bak de visfilets net gaar in boter (in slechts een drietal minuten). Kruid met peper en zout en serveer in de nage. Werk af met basilicum en fijngesneden lente-ui.

Onze partners