Gebakken zeetong met asperges en puree van bouillabaisse

10/06/11 om 10:22 - Bijgewerkt om 10:22

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 zeetongfilets van 70 g
  • paneermengsel (15 g boter, 10 g panco (Japans broodkruim), 10 g hazelnoten, 10 g pijnboompitten, 10 g mimolettekaas)
  • 4 sot l'y laisse (gevogelte-oester, te vervangen door 80 g gevogeltefilet)
  • laksaus (50 g gember, 1,5 cl sojasaus, 1,5 cl mirin, 1 dl bruine fond, 1 kl Luikse siroop)
  • 12 asperges
  • peper, zout
  • nootmuskaat
  • 2 dl schaaldierenbisque
  • 1/4 kg aardappelen

Bereidingswijze

Tongfilet: Sla de tongfilets plat, plooi in 3 en kleur aan de dikke kant in de pan. Beleg met het paneermengsel. Gaar in een oven van 220° graden gedurende 8 minuten.

Sot l'y laisse: bak 4 stukken sot l'y laisse kort en voeg de saus om te 'lakeren' toe.

Asperges: kook de asperges 7 min. in gezouten water en warm bij het doorgeven op in boter, kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Schaaldierenbisque: trek in midden van het bord een streep schuimende schaaldierenbisque.

Parmezaanschors: snij 4 mooie dunne stukjes parmezaanschors als decoratie voor op asperges.

Aardappelen: schil en kook de aardappelen, passeer door zeef, werk af met boter en voeg eventueel een paar lepels schaaldierenbisque toe en kruid. Leg 3 pureequenelles per bord en een sprietje bieslook erbovenop.

Lees meer over:

Onze partners