Gebakken zeebarbeel met avocado en pijnboompitten

04/08/11 om 16:52 - Bijgewerkt om 16:52

Geef je waardering

Gebakken zeebarbeel met avocado en pijnboompitten

Ingrediënten

Voor 4:

  • 2 rijpe Hass avocado's (met ruwe zwarte schil)
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 fijngehakte teen knoflook
  • 4 el olijfolie
  • cayennepeper en zout
  • 8 zeebarbeelfilets
  • olijfolie
  • 4 el pijnboompitten

Voor de vinaigrette:

  • 9 el olijfolie
  • 3 el sherryazijn
  • peper en zout

Bereidingswijze

Schil de avocado's en prak het vruchtvlees fijn met een vork. Voeg het citroensap, de knoflook en olijfolie toe. Meng goed en kruid met cayennepeper en zout. Zet koelweg. Meng de ingrediënten voor de vinaigrette en klop goed onder elkaar. Laat trekken.

Bak de zeebarbeelfilets net gaar in olijfolie. Kruid met peper en zout. Serveer met de avocadopuree en de vinaigrette. Werk af met de pijnboompitten.

Lees meer over:

Onze partners