Gebakken zalm met rode-wijnsaus

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

4 zalmfilets van ± 150 gram

3 eetlepels bloem

40 gram boter

Voor de saus:

3 deciliter jonge, rode Beaujolais

2 schijfjes limoen

30 gram suiker

1 kaneelstokje

kruidnagel

zwarte peper

zout

Doe alle ingrediënten voor de saus in een pan. Laat de inhoud lichtjes koken en laat nadien nog een kwartiertje trekken. Zeef de vloeistof. Nu wordt de saus gebonden. Laat 30 gram boter smelten (niet bruin laten worden) en voeg er 30 gram bloem aan toe. Enkele minuten op laag vuur verwarmen. Voeg een scheutje gezeefde wijn

toe, roeren tot de vloeistof is opgenomen, opnieuw wijn erbij, totdat alle wijn is opgebruikt.

Bak vervolgens de zalm: haal de stukken zalrnfilet door de bloem, bak ze mooi bruin in hete boter (of olijfolie) en leg ze in een platte schaal versierd met citroen- en limoenschijfjes. Drapeer de zalmfilets met de warme saus.

Voor de garnering: schijfjes limoen en citroen

Recept: Marie-Carmen Moreno van restaurant LEau-Trement in Durbuy.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content