Gebakken zalm met kruidensaus, bladerdeegkoekje met julienne van groenten

09/06/11 om 11:03 - Bijgewerkt om 11:03

Geef je waardering

Ingrediënten

  • Hoofdgerecht

Nodig voor vier:

  • 800 g filet van zalm
  • 400 g zwarte pasta
  • 2 wortels
  • 2 stengels selder
  • 2 preistengels
  • 4 vierkantjes bladerdeeg
  • 1 ei

Saus:

  • 1/2 l visfumet
  • een scheut witte wijn
  • peper en zout
  • 1 dl sojaroom

50 g groene kruiden (volgens marktaanbod: kervel, peterselie, dille, basilicum, bieslook)

  • 50 g jonge spinazieblaadjes

Bereidingswijze

De saus bereiden: de visfumet met de room en de wijn inkoken. Kruiden met peper en zout. Op het laatste moment de gewassen kruiden en spinazie toevoegen. Alles pureren en zeven.

De groenten schoonmaken, in staafjes snijden en stoven in de gewenste vetstof (boter of olie). De pasta beetgaar koken in gezouten water. De vierkantjes bladerdeeg met eigeel instrijken en goudbruin bakken in de oven. De zalm op maat snijden, met olijfolie inwrijven, kruiden met peper en zout en bakken in de oven. De saus over warme borden uitgieten. De zalmsteak op de borden schikken en versieren met bieslooksprieten. Aan de ene kant de zwarte pasta schikken en aan de andere kant het bladerdeegkoekje met groenten neerzetten.

Lees meer over:

Onze partners