Gebakken zalm met komkommerpickles en gebakken komkommer

26/05/17 om 12:05 - Bijgewerkt om 12:05

Gebakken zalm met komkommerpickles en gebakken komkommer

Gebakken zalm met komkommerpickles en gebakken komkommer © Kris Vlegels

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

Voor de pickles:

2 komkommers

2 dl witte azijn

1 dl water

75 g suiker

Voor de gebakken komkommer:

1 komkommer

olijfolie

peper, zout

Zalm:

4 stuks zalmfilet (120 g elk)

boter

peper, zout

Afwerking:

paprikamayonaise (verse mayonaise gemengd met paprikapoeder)

lente-ui

peterselie

Pickles: snij de ongeschilde komkommers met een dunschiller of mandoline overlangs in lange dunne plakken (zoals pappardelle-pasta). Breng azijn, water en suiker aan de kook. Giet over de komkommer. Laat afkoelen en marineren gedurende 30 min.

Gebakken komkommer: schil de komkommer, snij in grote dobbelstenen. Bak krokant maar niet te bruin in olijfolie. Kruid licht met peper en zout, laat uitlekken op keukenpapier.

Zalm: bak de vis net gaar in boter, kruid met peper en zout.

Serveer de zalm met komkommerpickles, gebakken komkommer en paprikamayonaise. Werk af met lente-ui en peterselie.

Onze partners