Gebakken zalm met komkommerpickles en gebakken komkommer

© Getty

Een stukje gebakken zalm kun je op originele wijze combineren met komkommer in meerdere versies. Niet moeilijk en heel apart.

Voor 4 personen
Voor de komkommerpickles
  • 2 komkommers
  • 2 dl witte azijn
  • 1 dl water
  • 75 g suiker
Voor de gebakken komkommer
  • 1 komkommer
  • olijfolie
  • peper, zout
Zalm
  • 4 stuks zalmfilet (120 g elk)
  • boter
  • peper, zout
Afwerking
  • paprikamayonaise (verse mayonaise gemengd met paprikapoeder)
  • lente-ui
  • peterselie
Bereiding

1. Komkommerpickles: snijd de ongeschilde komkommers met een dunschiller of mandoline overlangs in lange dunne plakken (zoals pappardelle-pasta). Breng azijn, water en suiker aan de kook. Giet over de komkommer. Laat afkoelen en marineren gedurende 30 min.

2. Gebakken komkommer: schil de komkommer, snijd in grote dobbelstenen. Bak krokant maar niet te bruin in olijfolie. Kruid licht met peper en zout, laat uitlekken op keukenpapier.

3. Zalm: bak de vis net gaar in boter, kruid met peper en zout. Serveer de zalm met komkommerpickles, gebakken komkommer en paprikamayonaise. Werk af met lente-ui en peterselie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content