Gebakken zalm met erwtenrisotto en gekonfijte tomaten

2467567

Verras je gezin met een lekker romige risotto met zuiderse toets. De gebakken zalm maakt de maaltijd compleet. Gemakkelijk en extreem lekker.

Verras je gezin met een lekker romige risotto met zuiderse toets. De gebakken zalm maakt de maaltijd compleet. Gemakkelijk en extreem lekker.

Voor 4 personen

  • 2 koppen arboriorijst
  • 1 middelgrote fijngesneden ui
  • olijfolie
  • 2 dl droge witte wijn
  • ongeveer 2 l gevogeltebouillon
  • 200 g verse erwten
  • 4 stuks zalmfilets van 120 g elk
  • boter
  • peper en zout
  • 1,5 dl room
  • 50 g versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels fijngesneden verse dragon
  • 100 g gekonfijte tomaten op olijfolie (uitgelekt en grof gehakt)
  • fijngehakte verse peterselie

Bereiding

1. Fruit de rijst met de fijngesneden ui 5 min. op laag vuur in olijfolie. Roer geregeld om.

2. Blus met de witte wijn en voeg de bouillon toe. Laat inkoken, onder regelmatig roeren. Voeg bouillon toe zolang de rijst niet gaar is.

3. Blancheer de erwten 8 min. in licht gezouten kokend water, giet af en laat schrikken. Mix de helft fijn en houd beide delen warm.

4. Bak de zalm net gaar in boter, kruid met peper en zout.

5. Meng de room en de Parmezaanse kaas onder de risotto tot een smeuïg geheel. Voeg dan de erwtenpuree en de hele erwten toe en werk af met fijngesneden dragon. Kruid met peper en zout.

6. Serveer met de zalm en werk af met grof gesneden gekonfijte tomaten en fijngesnipperde peterselie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content