Gebakken zalm met basilicum en knoflookboter

20/10/11 om 14:08 - Bijgewerkt om 14:08

Geef je waardering

Gebakken zalm met basilicum en knoflookboter

Ingrediënten

Voor 4:

  • 2,5 kg aardappelen
  • olijfolie
  • volle melk
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 4 zalmfilets van 120 g elk
  • boter
  • 4 el pijnboompitten
  • 1 bos vers basilicum

Voor de knoflookboter:

  • 200 g ongezouten hoeveboter
  • 6 knoflooktenen
  • witte peper en zout

Bereidingswijze

Laat de boter zacht worden op kamertemperatuur. Pel de knoflooktenen, pers uit boven de boter. Kruid met peper en zout en meng met een vork onder de boter. Zorg voor een gelijkmatig mengsel. Laat zeker 30 min. opstijven in de ijskast. Schil de aardappelen, kook ze gaar en maak puree ervan met olijfolie, een scheut melk, peper, zout en nootmuskaat.

Bak de zalmfilets net gaar in boter, kruid met peper en zout. Verdeel de puree over de borden, schik de zalm erop en werk af met pijnboompitten en fijngesneden vers basilicum. Leg een grote klont knoflookboter op de vis en laat smelten. De gesmolten boter en het basilicum worden samen de saus.

Lees meer over:

Onze partners