Gebakken zalm met basilicum en knoflookboter

46cc7fcd11a13fad0575fa58333a987d

De gesmolten knoflookboter en basilicum worden samen de saus.

Gebakken zalm met basilicum en knoflookboter

Voor 4:

2,5 kg aardappelen

olijfolie

volle melk

peper en zout

nootmuskaat

4 zalmfilets van 120 g elk

boter

4 el pijnboompitten

1 bos vers basilicum

Voor de knoflookboter:

200 g ongezouten hoeveboter

6 knoflooktenen

witte peper en zout

Laat de boter zacht worden op kamertemperatuur. Pel de knoflooktenen, pers uit boven de boter. Kruid met peper en zout en meng met een vork onder de boter. Zorg voor een gelijkmatig mengsel. Laat zeker 30 min. opstijven in de ijskast. Schil de aardappelen, kook ze gaar en maak puree ervan met olijfolie, een scheut melk, peper, zout en nootmuskaat.

Bak de zalmfilets net gaar in boter, kruid met peper en zout. Verdeel de puree over de borden, schik de zalm erop en werk af met pijnboompitten en fijngesneden vers basilicum. Leg een grote klont knoflookboter op de vis en laat smelten. De gesmolten boter en het basilicum worden samen de saus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content