Gebakken witlof

donderdag 01 januari 2009 om 18u36

Score

Ingrediënten

4 stronkjes witlof
50 gram boter
2 theelepels suiker
2 theelepels citroensap of azijn
peper en zout

Bereidingswijze

Snijd de bittere kernen uit het witlof en kook ze in een beetje water met wat zout in ongeveer 8 minuten beetgaar. Laat goed uitlekken. Snijd de witlofstronkjes in de lengte in tweeën. Verwarm de boter in een koekenpan met een dikke bodem en roer het citroensap of de azijn, de suiker en een beetje zout en peper erdoor. Bak de stronkjes gedurende ongeveer 5 minuten op een niet te hoog vuur goudbruin. Draai ze halverwege de baktijd voorzichtig om. Giet de bakboter over de stronkjes witlof.
Knack Weekend Culinair-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over: , ,

Waardering

   

Reageer

Nieuwsbrief

Op zoek naar menu's met lekkere recepten, culinaire nieuwtjes en goede eetadressen? Schrijf je dan in voor onze smakelijke nieuwsbrieven!

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijkse recepten

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijks culinair nieuws

E-mail:

Heb je culinaire vragen?

Vraag aan Karin

Whitepapers

Meeste reacties