Gebakken wilde duif met trompettes de la mort, pastinakenpuree en whiskysaus

10/06/11 om 10:33 - Bijgewerkt om 10:33

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 :

  • 2 pastinaken
  • 1 dl halfopgeklopte room
  • witte peper
  • zout
  • 4 dl gevogeltebouillon
  • 5 cl whisky (bij voorkeur turfgetypeerde Islay-whisky, zoals Laphroaig of Bowmore)
  • boter
  • 8 filets van wilde duif
  • 150 g trompettes de la mort

Bereidingswijze

Schil de pastinaken, snij in dobbelstenen en kook gaar in lichtgezouten water. Giet af, laat goed uitlekken en mix fijn met enkele eetlepels van de room. Spatel er de rest van de room door en kruid licht met peper en zout. Breng de gevogeltebouillon aan de kook, laat inkoken tot de helft. Voeg de whisky toe en laat

2 minuten uitdampen. Monteer de saus met boter, kruid met peper en zout.

Bak de duivenfilets in boter, 2 minuten langs elke kant. Kruid met peper en zout en laat 2 minuten rusten. Bak de trompettes de la mort kort in boter. Kruid met peper en zout.

Schik het vlees op de borden, lepel er de puree naast. Werk af met de paddenstoelen en de saus.

Lees meer over:

Onze partners