Gebakken victoriabaars met salade van gewokte asperges, tuinbonen en jonge spinazie

09/06/11 om 09:05 - Bijgewerkt om 09:05

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 stukjes filet van victoriabaars met huid (100 gram elk)
  • 2 flinke handen jonge spinazie
  • 150 gram dubbelgepelde tuinbonen
  • 8 middeldikke witte asperges (eventueel gemengd met groene)

Dressing:

  • 2 eetlepels notenolie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap of aceto balsamico
  • een weinig mosterd
  • zout
  • zwarte peper uit de molen

Bereidingswijze

De spinazie schoonmaken. De tuinbonen tweemaal pellen en kort in wat boter stoven. De asperges schillen, de houterige uiteinden verwijderen. De stengels in stukken snijden van 3 cm lang en deze in de wok in wat olie beetgaar bakken. De vis aan twee kanten bakken in een pan met antikleeflaag. De dressing samenstellen door de aangegeven ingrediënten samen op te kloppen. Spinazie, tuinbonen, asperges en de helft van de dressing mengen. De salade in vier hoopjes verdelen en op ieder hoopje een stukje zeebaars leggen. De overgebleven dressing rond de salade sprenkelen.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Onze partners