Gebakken tonijn met jonge groene kruiden, pasta en groene asperges

10/06/11 om 13:28 - Bijgewerkt om 13:28

Geef je waardering

Gebakken tonijn met jonge groene kruiden, pasta en groene asperges

Ingrediënten

Voor 4:

  • 500 g groene asperges
  • 150 g gedroogde sliertjespasta (bij voorkeur spaghettini)
  • 3 dl room
  • witte peper en zout
  • 8 el gemengde groene kruiden, b.v. dille bieslook, peterselie, koriander, dragon
  • 4 porties verse tonijn van 125 g en 2,5 cm dik
  • olijfolie

Bereidingswijze

Schil de asperges, snij ze in stukken van 4 cm en blancheer deze 3 minuten in lichtgezouten kokend water. Giet af en spoel onder de koude kraan. Kook de pasta beetgaar en giet af. Laat de room 5 minuten inkoken, kruid met peper en zout en roer samen met de asperges onder de pasta. Hou warm.

Hak de groene kruiden fijn. Bak de tonijn 2 minuten aan elke kant in olijfolie: het vlees moet binnenin nog rauw zijn. Kruid met peper en zout, haal uit de pan en wentel in de groene kruiden.

Schik de pasta met asperges op borden en leg er de tonijn op. Serveer meteen.

Lees meer over:

Onze partners